ENTR prestaties.

Hoe beheer ik via ENTR de toegang tot mijn huis?

Het ENTR-systeem kan met een ruim aanbod aan apparaten en methoden worden bediend: via een afstandsbediening, een keypad (pincode), een fingerprintlezer (vingerscan) en met de ENTR smartphone-app. Al deze methoden zijn comfortabel en gemakkelijk in het gebruik en bovendien kunt u zelf kiezen welke methode het meest aan uw wensen beantwoordt. Welke methode u ook kiest, u kunt met de simpele en gebruikersvriendelijke interface heel eenvoudig autorisaties toevoegen, verwijderen of wijzigen.

Wat houdt de “automatische vergrendeling” in?

Dit houdt in dat ENTR zichzelf automatisch en geheel vergrendelt wanneer het systeem signaleert dat de deur is gesloten. De automatische vergrendeling kan elk moment worden uitgezet door de instellingen van het slot of d.m.v de ENTR smartphone-app.

Is ENTR echt voor ieder familielid gemakkelijk te bedienen?

Ja. Het systeem beschikt over een gebruiksvriendelijke display en een eenvoudige configuratie. De handleiding is eenvoudig en goed leesbaar, is verrijkt met illustraties en legt alle functies op een heldere manier voor u én uw familie uit. In de handleiding vindt u ook uitleg over hoe u moet werken met de accessoires van ENTR, de afstandsbediening en de fingerprintlezer.

Kan ik meerdere ENTR-bedieningsapparaten tegelijk gebruiken?

Ja. U kunt meerdere bedieningsapparaten, in elke willekeurige samenstelling, gebruiken. ENTR kan met een veelheid aan methoden worden bediend: met 20 verschillende afstandsbedieningen, met 20 verschillende persoonlijke codes op de keypad, een fingerprintlezer die 20 gebruikers kan identificeren; ook kunnen meerdere gebruikers van de smartphone-app worden geïdentificeerd. Al deze methoden werken goed samen, separaat of gedeeltelijk in willekeurige combinatie met elkaar.

Wanneer je een afstandsbediening bent kwijtgeraakt, kun je deze dan deactiveren?

Ja. U kunt elke afstandsbediening deactiveren door deze uit de ENTR-unit te verwijderen. Dit kost u nog geen minuut. Elk ingeleerde afstandsbediening zal echter worden verwijderd, u dient de overgebleven afstandsbedieningen opnieuw in te leren.

Kan ik nog steeds een sleutel gebruiken?

Ja. Het ENTR-systeem beschikt over een mechanische sleutel waarmee u van buitenaf de deur kunt ontgrendelen.

Is het mogelijk om het ENTR-systeem te combineren met andere `slimme woning´-interfaces?

Ja. ENTR kan worden geïntegreerd met aanvullende `slimme woning´-componenten, maar hiervoor moet een speciale interface worden ontworpen door uw serviceprovider.

Kan ik het open deur-signaal uitzetten zonder de deur te sluiten?

Ja. Dit kunt u doen door simpelweg dit via het touchscreen te activeren.

Is ENTR ook uitgerust met een controlemogelijkheid van login?

Op dit moment niet; ENTR houdt geen logfile met gebeurtenissen bij.

Is het mogelijk om de functie van het automatisch vergrendelen te deactiveren?

Ja. U kunt dit doen door de functie van het automatisch vergrendelen om te zetten van “Auto” naar “Handmatig”, dit kan via het touchscreen of via de App.

ENTR batterij.

Hoe vaak moet ik de accu opladen?

Een volledig opgeladen accu gaat gemiddeld 3 tot 6 maanden mee, afhankelijk van het gebruiksgedrag van de familie en de gebruiksfrequentie. Wanneer de accu bijna leeg is, zal het systeem u via een geluidje waarschuwen dat u het apparaat aan de oplader moet aansluiten (meegeleverd in de originele verpakking) of aan de optionele draadloze oplader; het volledig opladen van de batterij duurt vier uur.

Kun je de ENTR gebruiken op het moment dat de accu wordt opgeladen?

Ja. ENTR blijft gedurende het opladen gewoon en zonder storingen werken.

Kun je in plaats van de met ENTR meegeleverde oplader ook een andere oplader gebruiken?

Nee. ENTR gebruikt een ander voltage dan de standaard opladers van mobiele telefoons. Switchen tussen meerdere opladers kan schade toebrengen aan de ENTR-unit of aan het apparaat dat u probeert op te laden.

Kun je de oplader van ENTR ook gebruiken om andere huishoudelijke apparaten op te laden?

Nee. ENTR gebruikt een ander voltage dan de standaard opladers van mobiele telefoons. Switchen tussen meerdere opladers kan schade toebrengen aan de ENTR-unit of aan het apparaat dat u probeert op te laden.

ENTR mobiele app.

Wat zijn `virtuele sleutels´?

Een virtuele sleutel is eigenlijk een autorisatie die in een gecodeerd formaat is opgeslagen op zowel de smartphone van een gebruiker als in het ENTR-slot.

Hoe kan ik een virtuele sleutel aanmaken?

Elk ENTR-systeem heeft een beheerder, meestal één van de huiseigenaren. De beheerder kan met zijn of haar smartphone-app virtuele sleutels aanmaken en distribueren onder andere gebruikers. De app genereert een gecodeerde virtuele sleutel op de smartphone van de beheerder en op het slot zelf via een uniek verificatieproces. Na dit proces kan de beheerder virtuele sleutels distribueren of deze, indien nodig, deactiveren.

Moet ik verbinding maken met het internet of wifi om ENTR te bedienen?

Nee. ENTR maakt gebruik van bluetooth om te communiceren met de deurunit. Hierdoor is gebruik van een ander actief netwerk niet nodig.

Kunnen alle familieleden toegang krijgen tot de smartphone-app van ENTR?

Ja, mits zij een compatibele smartphone hebben (BLE). De smartphone-app kan gratis gedownload worden via App Store of Google Play. Na toestemming van de beheerder kan de gebruiker ENTR bedienen op basis van reguliere autorisaties.

Wat moet ik doen wanneer ik mijn smartphone ben kwijtgeraakt of wanneer hij is gestolen?

Download de app op uw nieuwe smartphone. Met de code die u eerder op uw vorige apparaat instelde, kunt u uw toegangsrechten naar uw nieuwe smartphone overhevelen, nadat u eerst de app op uw vorige smartphone hebt gedeactiveerd.

Welke smartphones ondersteunen de ENTR-app?

Apple: 4S, 5, 5S, 6, 6+ met iOS 7 of hoger.
Samsung: Galaxy 4S, 5S, 6S (alle modellen), NOTE3, NOTE4 met Android 4.3 en hoger.
Naxos: 4 en 5 met Android 4.3 of hoger.
LG: G2, G3 en G4 met Android 4.3 of hoger.

En als ik nu een telefoon heb die de app niet ondersteunt?

Kies in dit geval één van de volgende opties om ENTR te bedienen: een afstandsbediening, een keypad of een fingerprintlezer.

Wordt de ENTR smartphone-app ook ondersteund door Windows Phones?

Nee. Op dit moment wordt de ENTR-applicatie alleen ondersteund door Android en iOS telefoons.

ENTR installatie.

Kan ik ENTR installeren op de voordeur die ik nu heb?

Het ENTR-slot kan bij de meeste deurtypen eenvoudig achteraf worden ingebouwd. U hoeft geen aanpassingen uit te voeren aan uw bestaande deur. Ook hoeft u geen bedrading aan te brengen voor de stroomvoorziening van het systeem. Het enige wat u hoeft te doen is: de bestaande cilinder te verwijderen en te vervangen door ENTR.

Kun je twee of meer ENTR-deurunits bedienen met één enkele afstandsbediening?

Nee. Om de veiligheid te garanderen heeft elke ENTR zijn eigen specifieke afstandsbediening die alleen werkt voor het ENTR-systeem waarmee het is verbonden.

Heb ik een speciale cilinder nodig voor ENTR?

ENTR maakt gebruik van een cilinder die past op elk cilinderslot dat voorzien is van een europrofiel uitsparing.

In welke lengtes zijn de cilinders verkrijgbaar?

De lengte van de binnenzijde van de cilinder start bij 35 mm. Verdere verlengingen zijn per 5 mm oplopend. De buitenzijde van de cilinder heeft dezelfde lengte als die van uw huidige mechanische cilinder. Voor overige specifieke details kunt u bellen met uw plaatselijke dealer.

Moet mijn nieuwe cilinder dezelfde lengte hebben als de oude?

Ja, want ook deze cilinder krijgt te maken met dezelfde dikte van de deur. De lengte moet dus hetzelfde zijn. Let ook op de dikte van het beslag; hierdoor is wellicht een langere cilinder nodig. Let wel op de maatvoering naar de binnenzijde toe, vaak dient men hier 5 mm verlengd te nemen t.o.v. de oude cilinder.

Kan ik een ENTR combineren met een bestaand slot?

Ja. ENTR is een retrofit systeem dat past op bestaande sloten en beslagen, mits voorzien van een europrofiel uitsparing.

Is het ook mogelijk om andere, gelijksluitende mechanische cilinders te gebruiken voor een ENTR-unit?

Ja. Raadpleeg uw plaatselijke dealer voor meer informatie over een gelijksluitende cilinders.

Is ENTR ook geschikt voor meerpuntsvergrendelingen die geïntegreerd zijn met de deurscharnieren?

Ja, mits het een europrofiel cilinder betreft, cilinderbediend is en de cilinder dient zich onder de kruk te bevinden.

Is ENTR ook geschikt voor gebruik op buitenmuren? Kan ik de keypad/fingerprint-module monteren op een onbeschermde buitenwand?

ENTR is geschikt voor buitendeuren, zolang het elektronische deel van de ENTR maar aan de binnenzijde van de deur zit. De keypad/fingerprint-modules zijn geschikt voor gebruik op buitendeuren en kunnen ook worden gemonteerd op buitenmuren.

ENTR veiligheid.

Is ENTR veilig?

ENTR is een uiterst effectief, buitengewoon slim en geavanceerd product. Geen enkel systeem is op dit moment 100% faalveilig of waterdicht, maar ASSA ABLOY is wel één van de topfabrikanten op het gebied van hoogwaardige sloten en toegangscontrole-systemen. ENTR maakt gebruik van innovatieve bedrijfszekere digitale technologie, gecombineerd met de kracht van mechanische interne elementen en voorziet zo in bewezen comfortabele veiligheid.

Kan de mobiele app gehackt worden?

Terwijl bijna iedere mobiele app gehackt kan worden is het zeer onwaarschijnlijk dat dit ook gebeurt met de mobiele app van ENTR. ENTR gebruikt namelijk de meest geavanceerde coderingsprotocollen, zodat een zeer veilige communicatie binnen het vergrendelsysteem als geheel gegarandeerd is.

Hoe veilig zijn de data?

Alle gevoelige informatie is veilig opgeslagen in de deurunit aan de binnenzijde van de deur. De opgeslagen data zijn zowel gecodeerd als versleuteld.

Zijn er ook speciale, data-gerelateerde beschermingsmechanismen?

Ja, ENTR is voorzien van een speciale IC in die de data met een uniek versleutelingssysteem beschermt.

ENTR fingerprintlezer.

Wie heeft er toegang tot het instellingenmenu?

Alleen een `master´-gebruiker heeft toegang tot het instellingenmenu via een persoonlijke code of vingerafdruk.

Hoeveel gebruikers kunnen via de fingerprintlezer ENTR bedienen?

20. ENTR ondersteunt 20 verschillende afstandsbedieningen, 20 app-gebruikers of 20 fingerprintlezers en kan deze tegelijkertijd bedienen.

Kan ik twee verschillende typen readers aan elkaar koppelen voor de bediening van hetzelfde slot?

Nee, elke deurunit kan alleen gekoppeld worden aan één type reader, hetzij aan de fingerprintlezer, hetzij aan de keypad-reader, niet aan beide tegelijkertijd.

Hoe kan ik switchen van de instellingenmodus naar de standbymodus?

Druk de button (*) drie seconden in. De unit gaat hierna in de standbymodus.

Wanneer ENTR in de handmatige mode is en de deur sluit, hoe kan ik dan de deur vergrendelen?

Druk de “5” in om de unit te activeren. Druk daarna de “1” in, gevolgd door het hekje, de “#”.

Wat gebeurt er met de opgeslagen data wanneer ik de batterijen verwijder of vervang?

Gebruikersdata (namen, vingerafdrukken en codes) zijn opgeslagen in het geheugen van de reader en worden niet gewist wanneer de batterijen worden uitgenomen. Nadat de batterijen zijn vervangen, hoeven alleen de datum en de tijd opnieuw te worden ingesteld.

Hoe zet ik ENTR terug naar de fabrieksinstellingen?

Alleen via een `mastercode´ kunt u het systeem terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Om deze `reset´ uit te voeren gaat u naar het instellingenmenu, klikt u op “apparaat” en daarna op “herstel naar fabrieksinstellingen”.

Wat gebeurt er als ik een `reset´ uitvoer voor de ENTR deurunit?

Alle gebruikersinformatie is veilig opgeslagen in de fingerprintlezer. U hoeft slechts de deurunit te koppelen met de fingerprintlezer.

Moet elke gebruiker zowel een persoonlijke code als een vingerafdruk vastleggen?

Nee. Gebruikers kunnen één van de twee vastleggen, maar ook allebei. Een `master´-gebruiker moet echter zowel een persoonlijke code als een vingerafdruk vastleggen.

ENTR specifiek.

Is ENTR geschikt om te gebruiken tijdens de sabbat?

ENTR is de ideale oplossing voor degenen die de sabbat naleven. U kunt de unit van de stroomvoorziening loskoppelen via de ON/OFF switch en het vergrendel/ontgrendel-mechanisme via een mechanische sleutel van buitenaf bedienen; aan de binnenkant gebruikt u de draaiknop zoals u doet bij elke andere deur.